12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet. Cubanas: Mujeres en Revolución

Arribem al final del 12è Cicle de Cinema Cubà-Logros de la Revolución Cubana i per tancar la nostra cita anual amb el cinema cubà ho farem tractant l’àmbit de la dona a Cuba i els avenços que han experimentat en els seus drets des del triomf de la Revolució.

En el mes de març a pocs dies de la vaga feminista del 8 de març i la força que està adquirint el moviment feminista al nostre país i des de Mollet amb Cuba ens sembla una bona opció aprendre de l’experiència cubana.

És per això que el proper dissabte 2 de març a les 17.30h en el CC La Marineta de Mollet podrem gaudir de la projecció del documental Cubanas: Mujeres en Revolución.

Aquest documental de l’any 2018, dirigit per Maria Torrellas i produït per Resumen Latinoamericano fa un recorregut pels 60 anys de la Revolució Cubana i evidencia com les dones en totes les etapes han tingut un paper protagonista convertint-se Cuba en l’avantguarda a nivell continental del feminisme popular i comunitari. Reivindicacions en diferents països d’Amèrica Llatina com l’avortament lliure i gratuït, l’absència de feminicidis o l’igualtat en els centres de treball o càrrecs de responsabilitat a l’illa caribenya són una realitat. Diferents testimonis de dones cubanes de diversos àmbits ens donen a conèixer la importància que té per elles la paraula Revolució.

Abans de la projecció del documental podrem veure una entrevista amb la seva directora, Maria Torrellas, que vam poder enregistrar en una trobada fa uns mesos.

Després del documental, com sempre, s’obrirà un torn de paraules per a que tots els assistents puguin participar.

Us hi esperem!

Entrada gratuïta

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *