12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet. Community Doctors

Mollet amb Cuba continuem amb el 12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet dedicat en aquesta ocasió al 60è aniversari de la Revolució Cubana i donant a conèixer les fites aconseguides.

El proper dissabte 2 de febrer a les 17.30h al CC La Marineta gaudirem de la segona sessió d’aquest cicle amb la projecció del documental Community Doctors. Aquest cop ens centrem en la sanitat cubana, un dels pilars més importants de la Revolució Cubana i per la qual ha convertit a l’illa del Carib en un referent a nivell mundial.

Cuba és coneguda pels seus extraordinaris avenços en salut com són el descobriment de diferents vacunes contra el càncer a més de tenir un sistema sanitari universal i gratuït al que poden accedir tots els ciutadans cubans. També es coneguda l’heroica tasca que fan les brigades mèdiques cubanes arreu del món o la quantitat de joves de diversa procedencia que són acollits a Cuba per estudiar Medicina, raó principal del documental que veurem en aquesta ocasió.

Realitzat per la fundació interreligiosa estatunidenca Pastores por la Paz, pretén trencar el silenci que hi ha al voltant de la cooperació Sud-Nord que ofereix Cuba als Estats Units i de com ha format gratuïtament a desenes de joves provinents del país nord-americà en la prestigiosa Escuela Latinoamericana de Medicina (ELAM) a La Habana, estudis que els hi hagués estat impossible de realitzar als Estats Units on el cost està al voltant dels 200.000 dòlars.

Malgrat l’abismal diferencia de riquesa entre Estats Units i Cuba, el documental demostra com el sistema sanitari cubà és molt més eficient i econòmic que l’estatunidenc, basant-se a més en una filosofia de prevenció i proximitat amb el pacient, fet que sorprèn d’allò més als estudiants provinents del veí del nord.

Després de la projecció, com sempre, s’obrirà un fòrum de debat on tots els assistents a l’acte hi podran participar amb les seves preguntes o reflexions.

Entrada gratuïta

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *