Crónica de l’estrena del 12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet amb el documental Leo a la vida

El passat dissabte 19 de gener es va donar el tret de sortida al 12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet. Al voltant d’unes 80 persones van omplir La Marineta per veure la projecció del documental Leo a la vida.

Previament a la projecció es va tenir un rècord molt sentit per Joan Sureda, company molt estimat membre de Defensem Cuba que malauradament ens va deixar fa pocs dies.

El documental se centra en la figura de Leonela Relys, històrica pedagoga cubana creadora del mètode d’alfabetització “Yo sí puedo”pel qual s’han alfabetitzat al voltant de 12 milions de persones a tot el món.

A través d’una entrevista a Leonela Relys, el documental fa un repàs a la seva trajectòria, al procés d’alfabetització que va viure el poble cubà a principis dels 60 amb el triomf de la Revolució i com anys després aquest ha estat exportat a països de tot el món.

Especial referència fa a la col·laboració de Cuba amb Haití, país amb el que Leonela hi té una especial vinculació.

Després de la projecció vam tenir una xerrada amb Julio Suárez, director del documental, i amb Sebas Parra, guionista del mateix, tots dos membres de l’Associació La Guerrilla Comunicacional.

Els responsables del documental van parlar sobre l’entrevista que li van fer a Leonela i l’extraordinària experiència que els hi va suposar poder xerrar i conèixer una persona de la seva valua. Després es va obrir el torn al públic assistent que va poder fer preguntes i reflexions sobre el documental vist. El fòrum va girar entorn dels analfabetismes que hi ha actualment com poden ser amb les noves tecnologies o el desconeixement polític que dificulta que es produeixin canvis socials.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *