12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet. LEO A LA VIDA

Una vegada més l’any nou ve acompanyat d’una nova edició del cicle de cinema cubà a Mollet del Vallès i duran aquest primer trimestre del 2019 podrem tornar a gaudir de diferents films amb els que conèixer de ben a prop Cuba i la seva realitat.

Com en d’altres ocasions anteriors aquest cicle serà temàtic. Enguany commemorem el 60è aniversari de la Revolució Cubana i davant tan important efemèride Mollet amb Cuba ho volem celebrar dedicant-li integrament el 12è Cicle de Cinema Cubà de Mollet. D’aquesta manera volem que aquest Cicle també esdevingui un homenatge al poble cubà que ha dut a terme durant aquestes sis dècades una Revolució que segueix sent tot un referent mundial pels seus enormes avenços socials i convertir a Cuba en bressol d’altres revolucions i braç solidari per tots els pobles del món, en especial d’aquells més desafavorits.

És per això que aquest cicle de cinema se centrarà a través de tres documentals en els eixos de educació, sanitat i dona, àmbits en els que Cuba n’és tot un exemple.

La inauguració d’aquest Cicle de Cinema Cubà serà el proper dissabte 19 de gener de 2019 a les 17.30h en el CC La Marineta (Pça de l’Esglèsia 7, Mollet) on veurem el documental Leo a la vida, realitzat pels companys de l’associació de La Guerrilla Comunicacional.

Leo a la vida se centra en la figura de la pedagoga Leonela Relys, creadora d’un senzill mètode d’alfabetització anomenat “Yo sí puedo” amb el que s’han alfabetitzat al voltant de 12 milions de persones a tot el món i ha estat reconegut per l’UNESCO.

Les paraules de Leonela, junt a la participació d’altres personatges, són el fil conductor del documental que s’endinsa en el problema dels analfabetismes. A través d’aquests testimonis descobrim l’origen de totes les desigualtats, discriminacions i injustícies que trobem al món actualment i com aquestes frenen el progrés de la Història cap a un món millor.

Després de veure el documental farem una xerrada amb el seu director, Julio Suárez.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *