Davant la situació de violència que està vivint aquests dies a Venezuela

ALBA

Tal i com ha fet el Ministeri de Relacions Exteriors de Cuba, des de Mollet amb Cuba també ens afegim a la més rotunda condemna a la violència que el poble germà de Venezuela està patint en els carrers de les principals ciutats veneçolanes, principalment a Caracas, des del passat 12 de febrer. Dirigides i orquestrades des de la dreta i extrema dreta, representants dels interessos de l’oligarquia veneçolana i al servei de la potencia imperialista, aquestes accions tenen la finalitat de que s’acabi produint un cop d’estat i fer caure el legítim govern del President Nicolas Maduro, recolzat amb el vot a les urnes per la gran majoria del Poble Veneçolà.
A més de la violència als carrers amb la terrible conseqüència d’haver costat la vida a tres joves i l’atac a edificis institucionals, aquesta ofensiva va acompanyada d’una campanya de difamació internacional aportant els colpistes com a prova de la suposada repressió del govern veneçolà fotos extretes d’altres conflictes ocorreguts a Egipte, Búlgaria, Túnez,,, demostrant de forma esperpèntica la mala fe i l’ansietat de l’oligarquia veneçolana per tornar als privilegis que ostentaven abans de la Revolució Bolivariana engegada fa 15 anys amb el lideratge del ja desaparegut President Hugo Chávez.
És de vital importància per Venezuela i la regió que, novament, com al 2002 fracassi aquest intent de cop d’estat i que es mantingui el govern de Maduro per seguir endavant amb el procés d’integració i unitat dels pobles d’Amèrica Llatina que han liderat Venzuela i Cuba i que s’està consolidant en institucions supranacionals al continent com ALBA, CELAC que permeten protegir la plena sobirania dels estats membres i desempallegar-se de la tutela dels Estats Units que durant el segle XX va condemnar a fam, pobresa, dictadures militars, etc per tal de mantenir els seus interessos a la zona.
De la mateixa manera, recolzem totalment al President Maduro i la continuïtat del procés Bolivarià fruit del desig de la majoria del Poble Veneçolà. Ens sembla totalment adient les mesures preses com l’expulsió dels tres funcionaris consulars nord-americans per tal de posar fi als intents de desestabilització i retorn a la pau a la República Bolivariana de Venezuela.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *