La Dra. Aleida Guevara, filla del revolucionari Ernesto Che Guevara, omple el Mercat Vell!

El passat 28 d’octubre Mollet amb Cuba vam viure una jornada històrica amb la visita a la nostra ciutat de la Dra. Aleida Guevara, filla del revolucionari Ernesto Che Guevara.

A mig matí, Aleida Guevara va arribar a Mollet i va ser rebuda per membres de Mollet amb Cuba, els quals com amfitrions van ensenyar la nostra ciutat a la convidada.

Aleida va atendre als mitjans molletans, sent entrevistada tan al programa Parlem-ne de Vallès Visió com al Posa’t les piles de Ràdio Mollet, a més de enregistrar també una conversa amb els nostres companys de l’Associació La Escalera que en breu veurà la llum.

Per la tarda es va produir l’acte institucional a l’Ajuntament de Mollet del Vallès on Aleida, acompanyada de la Sra. Mabel Arteaga, consol general de Cuba a Barcelona, van ser rebudes per la Sra. Mireia Dionisio, Primera Tinent d’Alcalde i la Sra. Ana Maria Diaz, Quarta Tinent d’Alcalde i regidora de Solidaritat i Cooperació. A l’acte també hi van assistir regidors dels grups municipals d’Ara Mollet, Canviem Mollet i PSC.

Més de 200 persones es van aplegar al Mercat Vell, omplint-lo completament, per escoltar la ponència de la Dra. Aleida Guevara. Guevara va repassar diversos temes de l’actualitat cubana.
Va fer esment a l’apertura de relacions diplomàtiques entre EUA i Cuba, recordant que poc és el que ha canviat i que aquestes relacions no podran millorar mentre es mantingui un bloqueig que han suposat enormes pèrdues econòmiques i humanes pel poble cubà.

Davant dels canvis que s’han produït en els últims anys com a conseqüència dels Lineamientos de la Política Económica y Social en Cuba, Aleida va parlar sobre la importància que té el seguir formant la consciencia dels cubans perquè prioritzin l’interès col•lectiu com correspon a una societat socialista i com aquest procés evolucionarà a la formació de cooperatives.

Va donar un missatge d’esperança entorn al procés d’integració i unitat a Llatinoamèrica que està permetent acabar amb l’aïllament de Cuba als fòrums internacionals.

Aleida Guevara va recordar als assistents de com arribar a ser d’important per l’esquerra europea unir-se davant l’ofensiva del capitalisme i la pèrdua de drets socials. Va advertir dels enormes perills que tenen acords com el TTIP, explicant diverses anècdotes dels estralls que han ocasionat acords comercials semblants a Mèxic o Colòmbia.

Després de diferents intervencions del públic que omplia la sala, amb preguntes molt interessants que molt amablement va respondre Aleida, va cloure un acte històric tan per la nostra entitat com per la nostra ciutat.

P1012613

P1012652

P1012647

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *