Crònica de l’11è Sopar Solidari amb Cuba

El passat dissabte 29 de setembre ens vam aplegar al voltant de 150 persones per a celebrar l’11è Sopar Solidari amb Cuba, organitzat per Mollet amb Cuba.

Gent vinguda dels diferents casals d’amistat amb Cuba que formen part de la coordinadora Defensem Cuba junt amb desenes d’amics i amigues de Mollet vam omplir el Mercat Vell en una nit plena de solidaritat, gresca i cubanía.

Va començar la nit amb la salutació del conductor de l’acte, el company Gustavo De la Torre, donant la benvinguda als assistents i a les personalitats presents en l’acte com alguns dels regidors del grup Canviem Mollet a l’Ajuntament de Mollet, el diputat al Parlament de Catalunya Joan Josep Nuet i als membres del Consolats de la República de Cuba i la República Bolivariana de Venezuela que també ens van acompanyar.

Després de degustar un bon sopar cubà amb el típic arròs amb frijoles, pollastre amb salsa, un bon pastisset de xocolata i un immillorable cafè cubà, es va donar inici als parlaments. El primer a prendre la paraula va ser el portaveu de Mollet amb Cuba que va donar lectura al manifest del Sopar, en el qual l’entitat reafirma el seu suport a la Revolució Cubana, el recolzament al poble i govern veneçolans i el posicionament davant el moment polític que es viu en el nostre país. Posteriorment, va pujar a l’escenari la Sra. Mabel Arteaga, consol general de Cuba a Barcelona. Va agrair tan a Mollet amb Cuba com a tot el moviment de solidaritat a Catalunya organitzat a Defensem Cuba el constant suport al poble cubà i va estendre la mà al seu homòleg veneçolà davant la situació actual de setge que viu el govern legítim de Maduro oferint el suport incondicional de Cuba “a la hermana Venezuela”. La seva intervenció també va servir de comiat davant la seva propera marxa de Barcelona al finalitzar la seva missió diplomàtica. Seguidament va ser el Sr. Ricardo Capella, consol general de Venezuela a Barcelona qui va agafar el micròfon. Capella va agrair al moviment de solidaritat amb Cuba el suport i solidaritat que duu a terme amb Venezuela i la bona feina que fa combatent la guerra mediàtica que els mitjans porten a terme contra la democràcia veneçolana, sent transmissors aquí de la veritat del poble veneçolà que sovint queda anul•lada. Capella va finalitzar el seu parlament alabant l’amistat entre Cuba i Venezuela i recordant a Hugo Chávez i Fidel Castro.

Un cop acabats els parlaments es va projectar en pantalla l’emotiu videoclip de la cançó “Cabalgando con Fidel”, on diversos artistes cubans reten homenatge a l’enyorat Comandante en Jefe Fidel Castro de qui properament farà dos anys del seu traspàs.

La nit va finalitzar amb música cubana i, com no podia ser d’altra manera, amb uns bons mojitos dels que van poder gaudir tots els assistents.

En breu farem arribar la recaptació del Sopar al contingent Henry Reeve de les Brigades Mèdiques Cubanes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *