Crònica de la Jornada contra el Bloqueig i 7è Sopar Solidari amb Cuba

sopar2014

Mollet amb Cuba estem plenament satisfets de com van transcórrer tots els actes de la Jornada contra el Bloqueig d’Estats Units a Cuba que vam celebrar durant tot el dia el passat dissabte 22 de març.
Vam començar puntuals la jornada a les 12h. del matí instal•lant diferents panells a la Plaça Prat de la Riba on a través de diferents cartells explicàvem quines repercussions pateixen els cubans i cubanes a causa del bloqueig que va imposar Estats Units a Cuba l’any 1962 per tal d’ofegar l’economia cubana i atiar les revoltes contra el govern a l’interior del país. Aquesta exposició mostrava dades tan esgarrifoses com per exemple que només 12 hores de bloqueig tenen un cost similar a tota la insulina anual necessària per 60.000 pacients o 5 minuts que és l’equivalent a tots els materials necessaris per construir una habitatge de dues habitacions.
Molts van ser els vianants que es van a costar a contemplar l’exposició que també anava acompanyada de cartells reivindicant la llibertat dels Cinc Herois cubans (tres d’ells romanen presos a Estats Units) i tota una sèrie de cartells d’activitats d’aquests set anys de Mollet amb Cuba.
Durant l’exposició, la Plaça Prat de la Riba va estar ambientada amb la millor música cubana amb autors com Silvio Rodríguez.
Tot i la pedregada que va caure a la tarda a la nostra ciutat, fins a 40 persones van venir al CC La Marineta a la xerrada “Més de 50 anys de Bloqueig a Cuba”. Primer vam poder veure un interessant i emotiu documental “A pesar de todo, Cuba-Bloqueo” on des de joves discapacitats, joves aprenents d’arts circenses, musicals etc, expliquen les dificultats que suposa el bloqueig però com amb empenta, imaginació i la fortalesa del sistema educatiu cubà poden tirar endavant.
Seguidament, el sociòleg i intel•lectual Felipe Lopez-Aranguren va fer tot un repàs de les terribles conseqüències que ha suposat pel poble cubà aquests més de 50 anys de bloqueig, al qual va qualificar que suposava una guerra entre Cuba i Estats Units. En aquestes circumstàncies va afirmar que de cap manera estava disposat a deixar al descobert els errors que pugui tenir el govern cubà, com el de qualsevol altre país, mentre es mantingui aquesta situació excepcional a més de reafirmar el seu total suport a la Revolució Cubana. Aranguren va estar acompanyat a la taula per Dora Abad, per Mollet amb Cuba i Joan Sureda, representant de la coordinadora Defensem Cuba i coorganitzadora de la xerrada.
Després es va obrir un torn de preguntes i intervencions dels assistents amb aportacions molt interessants i enriquidores pel debat.
Com a cloenda de la Jornada contra el Bloqueig, a les 21h es va donar inici al nostre ja clàssic i consolidat Sopar solidari amb Cuba que enguany hem pogut celebrar la seva 7ena edició. Es va obrir el sopar amb la intervenció de Joaquim Fuertes, membre de l’entitat llegint el manifest elaborat per Mollet amb Cuba i reafirmant el nostre compromís amb Cuba i la seva Revolució.
Fins a 180 persones van poder gaudir de la gastronomia cubana amb els deliciosos arroz con frijoles, pollastre i el curiós postre taronja a la taronja cuinats per Marina Duñach i amb la col•laboració dels amics de l’entitat.
Després del sopar, van venir els primers parlaments. La primera en saludar als assistents va ser la Consul de Segunda de Venezuela en Barcelona, Guadalupe León, convidada com a mostra de recolzament al poble veneçolà davant l’atac colpista que està patint en aquests últims dies.
Va agrair aquest suport i va animar a seguir lluitant i col•laborant amb els pobles d’Amèrica Llatina que han iniciat processos d’emancipació.
Seguidament, va haver un molt sentit parlament per part de la Cónsul de Cuba a Barcelona, Iraida Guerrero. De forma més personal que com a diplomàtica, va mostrar el seu agraïment i afecte a l’entitat molletana per tot el que fan pel seu país i per la relació que ha mantingut durant aquests anys en que ha estat en missió diplomàtica a Barcelona i que aquest any arriba al seu fi.
L’últim parlament va estar a càrrec dels treballadors de Panrico en vaga convidats al sopar per mostrar el suport dels molletans i donar-los un altaveu on donar a conèixer la seva situació. Ens van poder posar al dia de en quin punt està el conflicte amb l’empresa i la voluntat dels treballadors de mantenir la vaga fins que es resolgui, la qual ja porta més de 5 mesos.
En suport els treballadors de Panrico, la figura que ens ha cedit aquest any Ricard Mira, “Jéssica reclinada” va ser sortejada i la recaptació aconseguida va integrament a la caixa de resistència.
Finalment, el sopar va finalitzar amb la magnífica actuació del cantautor Javier Jareño que ens va delectar amb la seva música compromesa, acompanyada com no podia ser d’altra manera de mojitos i cerveses Bucanero.
Cal afegir que alguns dels membres de Mollet amb Cuba van estar
presents a Madrid en las Marchas de la Dignidad, les quals recolzem i
van rebre la nostra salutació al sopar.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *