Comunicat de Mollet amb Cuba davant la mort del Comandante en Jefe, Fidel Castro Ruz

El passat 25 de novembre va ser un dia molt trist per tots els revolucionaris i pobles d’arreu del món davant la pèrdua irreparable d’una figura excepcional com la del Comandante en Jefe de la República de Cuba, Fidel Castro Ruz.

Fidel ha liderat amb fermesa i valor un procés revolucionari a Cuba que ha comportat prendre-li de les urpes de l’imperialisme nord-americà una terra colonitzada i explotada, sotmesa a la pobresa i convertida en una pàtria independent, sobirana i socialista amb un poble governat a sí que té la sanitat i l’educació garantida, ben format i culte.

Fidel sempre ha estat al capdavant del poble cubà en aquells moments més durs com l’agressió imperialista a Playa Girón, el Período Especial als anys 90 o les diferents catàstrofes naturals que ha afrontat l’illa i en les que sempre ha estat prioritari la protecció dels cubans i cubanes.

L’admiració per la figura de Fidel ha traspassat fronteres i és a molts països empobrits d’arreu del món que s’estimen Cuba i recorden al Comandante amb agraïment per l’ajuda que sempre ha dispensat en forma de Brigades Mèdiques o la quantitat de joves que sense possibilitats econòmiques han pogut estudiar a les facultats cubanes.

Avui som molts els que plorem per la desaparició física de Fidel Castro i que ens unim al dolor del poble cubà davant el que ha estat un referent per la seva enorme aportació històrica en la lluita contra l’imperialisme, pel socialisme i per un món més just i solidari entre pobles lliures i sobirans.

Rebem amb orgull aquest llegat i ens el fem nostre per continuar en la nostra lluita per aquest món pel que Fidel va lluitar durant els seus 90 anys de vida.

¡Hasta Siempre, Fidel! ¡Hasta Siempre, Comandante! ¡Hasta la victoria siempre!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *