Comunicat referent a la moció favorable a l’aixecament del Bloqueig contra Cuba al Ple de l’Ajuntament

Mollet amb Cuba, juntament amb els nostres companys i companyes dels diferents col·lectius del moviment de solidaritat amb Cuba que formem part de la coordinadora Defensem Cuba, seguim sense defallir en la batalla per posar fi al Bloqueig genocida que els Estats Units imposa a Cuba des de fa més de 50 anys.

Amb el triomf de la Revolució Cubana el primer de gener de 1959, Cuba opta per recuperar la seva independència i sobirania, deslliurant-se de qualsevol tutela exterior i opta per fer el seu propi camí. Per tal de soscavar aquest nou rumb que el poble cubà a escollit, Estats Units estableix des de 1962 un bloqueig econòmic, financer i comercial amb la intenció de frenar el desenvolupament de l’estat cubà en tots els àmbits i intentant produir un descontent entre el poble cubà que dugués a la desestabilització i un hipotètic derrocament del govern revolucionari.

El bloqueig genocida han suposat centenars de milers de milions de dòlars en pèrdues per a Cuba a més de suposar l’agressió contra el dret internacional i els més elementals drets humans més perllongada coneguda històricament.

Des de 1991 que es ve sotmetent anualment a votació a l’Assemblea General de l’ONU la permanència del bloqueig a Cuba, sent aquest condemnat gairebé per unanimitat (incloent l’Estat Espanyol), a excepció d’Estats Units i d’Israel.

Mollet amb Cuba entenem que aquesta agressió mereix una resposta de condemna internacional des de totes les instancies institucionals i l’Ajuntament de Mollet del Vallès no en pot quedar al marge.

És per això que en el proper Ple de l’Ajuntament del dilluns 28 de Novembre, la nostra entitat presenta una Proposta de Declaració institucional a favor de l’aixecament del bloqueig polític, econòmic, comercial i financer per part dels Estats Units d’Amèrica contra Cuba, per tal que sigui substanciada davant el Ministeri de Relacions Exteriors i el Govern de l’estat espanyol.

Les últimes setmanes hem mantingut converses amb tots els Grups Municipals que formen el Ple de l’Ajuntament, als quals els agraïm la seva atenció i interès. Ens han fet saber que la moció comptarà amb el suport de la majoria dels grups (PSC, Canviem Mollet, Ara Mollet-ERC, PDECAT i Ciutadans) a excepció del PP que ha decidit abstenir-se.
Mollet amb Cuba convidem a tots els ciutadans i ciutadanes de Mollet, amics de Cuba arreu de Catalunya i a tots els qui creuen en la solidaritat dels pobles i el respecte a la seva sobirania a que ens acompanyin el proper 28 de Novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Mollet del Vallès a partir de les 19.30h

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *