Crònica de l’11è Cicle de Cinema Cubà a Mollet del Vallès

El passat 10 de març vam posar punt i final al 11è Cicle de Cinema Cubà de Mollet que en aquesta edició hem volgut aprofitar per fer-li un homenatge al Comandante Fidel Castro poc després de complir-se un any de la seva partida i hem dedicat integrament tot el cicle a la seva figura.

Durant el cicle em pogut conèixer a Fidel en les seves diverses facetes, tan la d’estadista i màxim dirigent cubà, com a protagonista de bona part d’alguns esdeveniments de la Història mundial del segle XX així com també la seva part més personal. A través dels documentals Comandante i Looking for Fidel, ambdós del director estatunidenc Oliver Stone, el propi Fidel repassa esdeveniments com el triomf de la Revolució Cubana, l’intent d’invasió de Bahia Cochinos, l’establiment del bloqueig i d’altres fets més recents com l’ofensiva bel·licista a l’Orient Mitjà per part dels Estats Units a principis de segle i les continues ingerències a través de mercenaris que va haver d’afrontar el govern revolucionari de Cuba.

En la segona sessió del cicle, després de veure Looking for Fidel, vam poder comptar amb els companys de l’Associación de Cubanos en Catalunya José Martí, Gustavo de la Torre i Ana Posadas, els quals com a cubans ens van explicar que representava per a ells la figura de Fidel Castro i com el poble cubà encarava el futur.

Per acomiadar el Cicle vam poder veure la pel·lícula-documental Vacaciones con Fidel. En aquesta ocasió, ens va acompanyar Victor Ríos, investigador del Centro de Estudios sobre Movimientos Sociales de la Universitat Pompeu Fabra i redactor de la revista Viejo Topo, el qual ens va oferir una interesantíssima xerrada sobre la historia i actualitat cubanes.

El cicle va finalitzar amb el parlament de la Sra. Mabel Arteaga, Cònsol de Cuba a Barcelona, qui ens va posar al dia sobre la lluita que du a terme el poble cubà en el combat contra el bloqueig que els Estats Units els imposa des de fa dècades i va felicitar a Mollet amb Cuba per la bona organització del Cicle de Cinema.

Durant totes les sessions del Cicle l’assistència de públic ha estat important, omplint el Centre Cultural de La Marineta i enriquint el debat amb les seves intervencions en el fòrum que hem obert després de cada film o xerrada.
Malgrat ser l’onzena edició del Cicle de Cinema Cubà de Mollet, els molletans i molletanes no perden l’interès en aquest esdeveniment que té com a finalitat donar a conèixer la realitat cubana en tots els seus àmbits a traves del cinema.

Des de ja comencem a treballar perquè la 12ena edició que celebrarem el proper any sigui un èxit de nou.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *